Wastelez
Over ons

Welkom! Wij, Felice, Marie-Louise, Joost en Madeleine, zijn vier studenten van de opleiding commerciële economie aan de Hogeschool Leiden. Ons bedrijf heet Wastelez. Wij hebben een kookboek uitgebracht onder de naam: Waste is Geweest.

Wij hebben gekozen voor de naam Wastelez, omdat wij in ons boek focussen op het verspillen van zo min mogelijk voedsel. Wastelez is een afgeleide van wasteless hetgeen letterlijk betekent minder verspillen. De achterliggende bedoeling van ons bedrijf is mensen te stimuleren minder voedsel te verspillen. Men gooit te snel en te vaak eten weg. Bijvoorbeeld wat er niet meer goed uitziet of wat over de datum is, Terwijl dit vaak nog heel goed bruikbaar is.

Onze gemeenschappelijke drijfveer om dit te starten is het feit dat wij het enorm zonde vinden dat grote hoeveelheden voedsel wordt weggegooid. Het kookboek bevat recepten die je kunt bereiden met restjes. Die je nog in de kast hebt liggen; elk restje is te weinig om een maaltijd te bereiden, maar met een aantal van deze restjes kan je heerlijke gerechten maken. Ook geven we oplossingen voor het bewaren van voedsel dat overblijft en hoe je daarmee weer nieuwe lekkere gerechten kan maken.

Met ons kookboek geven we dé oplossing wat je met je overgebleven restjes kunt bereiden. Op deze manier wordt verantwoord omgegaan met voedsel en ben je slim bezig in de keuken. Daarnaast besparen deze recepten tijd en geld. Wat ons drijft om dit ‘gat in de maatschappij’ op te pakken, is dat wij voedselverspilling tegen willen gaan. Het is slecht voor het milieu, de bodemuitputting en het klimaat. Wanneer wij ons eten massaal weggooien, moeten we steeds meer eten produceren dan nodig is. Meer dan wanneer we het nog bruikbare (eetbare) product voor de consument gebruiken in een recept en niet weggooien. Dit om het patroon van voedselverspilling te doorbreken en ervoor te zorgen dat mensen niet zo snel meer hun restjes weggooien. Jaarlijks wordt namelijk 2 miljard kilo weggegooid, dit is ongeveer 125 kilo per persoon. Het kookboek Waste is Geweest biedt hier de oplossing voor!

Help jij ook mee? Dan doen we het samen! Hiernaast bieden onze social mediapagina’s extra inspiratie, tips en ideeën om mee te helpen voedselverspilling tegen te gaan! Heb je vragen over het bedrijf Wastelez of ons kookboek?Neem dan gerust contact op of kijk bij de FAQ. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag telefonisch of via de e-mail te bereiken van 09:00 tot 18:00 uur.

Contactmogelijkheden

Felice Sloof

Felice Sloof
Marketing Directeur & HRM
[email protected]


Marie-Louise van Driel

Marie-Louise van Driel
Algemeen Directeur & PR
[email protected]


Madeleine Fokkens

Madeleine Fokkens
Hoofd Verkoop
[email protected]


Joost van Praag

Joost van Praag
Financieel Directeur & Inkoop
[email protected]